Bilim Uzaya Nasıl Çıkılır?

VII. Kleopatra

Moderator
Moderator
Kullanıcı
Uzay Tam Olarak Nedir?

Uzay Dünya’nın da içinde bulunduğu neredeyse sonsuz genişliğe sahip ve de genişlemeye devam eden bir yer olarak tanımlanır genellikle. Şimdiye kadar uzayla ilgili topladığımız bilgiler birkaç gezegen yıldızlar kara delikler gibi uzayın yalnızca ’una yakın bir değer olduğu düşünülüyor. İnsanların meraklılığı bu zamana kadar teknolojinin gelişmesini, bilimin ilerlemesini sağlamış olsa da gelişmenin tek sebebi olarak genelde ihtiyaçlar gösterilir. İnsanlığın da şu anda uzaya çıkmasını bazı ihtiyaçlar doğurmuş gibi görünüyor. Örnek vermek gerekirse su kaynaklarının sınırsız olmadığını biliyoruz ve bunun bir gün gerçekleşme ihtimali de her geçen gün artıyor ayrıca bunun gibi birçok örnek gösterilebilir.

Uzaya Çıkmak Neden Önemli

Uzaya çıkma konusu başlı başına bir muammadır. İnsanlar önceleri uzayı değil görmeyi hayal bile edemiyorlardı. Dünyadan yukarı baktıklarında ancak yıldızları görebilen bu insanlar ne oldu da uzaya çıkmaya karar verdiler diye düşündünüz mü? Bazılarına göre insanlığın uzaya çıkmasının tek bir amacı vardı o da uzay da bulunabilecek olan kaynaklar. Bazılarına göre ise uzaya merak ilk olarak astronomi merakı ile yani yıldızları ayı merakla başlamıştır. Tabi ki bazı ilginç teoriler de mevcuttur bunlardan biri ise uzaylıların varlığı veya bizim onları bulmamız gerektiği daha da karmaşıklaştırırsak bizim onlar bizi bulmadan önce onları bulmamız gerektiği gibi ilginç fikirleri olanlar da vardır. Aslına bakarsanız uzaya çıkmanın tek bir amacı yok ancak birincil amaç insanlığın Dünya’yı yeterince kirlettiği ve uzayda yeni bir gezegen de sıfırdan başlayarak ve Dünya’da ki hatalardan kaçınarak bir kolonileşme gibi görünüyor.

Bu Kadar Basit Mi?

Uzaya çıkmak göründüğü kadar basit mi diye sordunuz mu hiç kendinize. Uzaya çıkmak hem çok riskli hem başından sonuna çok zor bir süreçtir. Günümüzde ileri bir teknolojiye sahip olduğumuzu varsayarsak şu an bile bu tür biz uzaya çıkmayı planlamak bile zorlu bir süreçtir. Astronot eğitimi, astronot gereçleri, mekik, yol haritasını planlama gibi uzaya çıkmanın temel planlarını hazırlamak bile çok uzun zamanlar alabiliyorken bu konuda uzun zamandır tecrübesi olan uzay kurumlarında bu süreç biraz daha hızlı işliyor gibi görünüyor.

Uzayda Yaşam Mümkün Mü?

Bütün o hazırlık sürecini geçtik ve varsayalım ki sorunsuz bir şekilde uzaya çıkmayı başardık peki ya uzayda bir koloni kurmak mümkün olur muydu? Yine varsayalım ki doğru gezegeni keşfettik ve artık koloniyi nerede kuracağımızı biliyoruz. Uzunca bir süre bu gezegeni izledik, testler yaptık, raporlar, istatistikler çıkardır ve sonunda koloni kurmaya karar verdik peki ya sonra. Sonra ne olacağını kestirmek zor çünkü insanların ihtiyaçları ve istekleri hiçbir zaman bitmek bilmeyen bir süreçte ve en ufak bir hatanın büyük problemlere yol açabileceği bir yerde bir koloni kurmaksa işte bu gerçekten zor.