Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kilogram dana işkembe
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- İşkembeyi iyice temizleyip bol suda yıkayın.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Bir tencerede işkembeleri, soğanı, sarımsağı, limon suyunu ve tuzu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- İşkembeler piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan işkembeleri küp küp doğrayın.
- Bir kasede un, yoğurt, yumurta sarısı ve karabiberi çırpın.
- İşkembeleri çorbaya ekleyip kaynatın.
- Kaynayan çorbanın içine hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Çorbanın kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis edin.
- İşkembeleri temizlerken, iç kısımlarını iyice yıkayın.
- İşkembeleri pişirirken, suyunu çekene kadar pişirin.
- İşkembeleri doğrarken, çok ince doğrayın.
- Terbiyeyi çorbaya eklerken, yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- İşkembe çorbasına, 1 adet patates, 1 adet havuç ve 1 adet kabak ekleyebilirsiniz.
- Terbiye için, 1/2 su bardağı et suyu veya kemik suyu kullanabilirsiniz.
- Çorbanın üzerine, rendelenmiş limon kabuğu veya pul biber serperek servis edebilirsiniz.
- İşkembe çorbası, üzerine kızarmış ekmek ile servis edilebilir.
- Çorbanın yanında, turşu veya limon suyu servis edebilirsiniz.