Yemek Tarifi Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi

DonjuaN

Site Sahibi
Yönetici
Administrator
Kullanıcı
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi

Malzemeler:


  • 1 kilogram dana işkembe
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

  1. İşkembeyi iyice temizleyip bol suda yıkayın.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  3. Bir tencerede işkembeleri, soğanı, sarımsağı, limon suyunu ve tuzu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  4. İşkembeler piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan işkembeleri küp küp doğrayın.
  6. Bir kasede un, yoğurt, yumurta sarısı ve karabiberi çırpın.
  7. İşkembeleri çorbaya ekleyip kaynatın.
  8. Kaynayan çorbanın içine hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  9. Çorbanın kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
  10. Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktaları:

  • İşkembeleri temizlerken, iç kısımlarını iyice yıkayın.
  • İşkembeleri pişirirken, suyunu çekene kadar pişirin.
  • İşkembeleri doğrarken, çok ince doğrayın.
  • Terbiyeyi çorbaya eklerken, yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Alternatif Tarifler:

  • İşkembe çorbasına, 1 adet patates, 1 adet havuç ve 1 adet kabak ekleyebilirsiniz.
  • Terbiye için, 1/2 su bardağı et suyu veya kemik suyu kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın üzerine, rendelenmiş limon kabuğu veya pul biber serperek servis edebilirsiniz.
Servis Önerileri:

  • İşkembe çorbası, üzerine kızarmış ekmek ile servis edilebilir.
  • Çorbanın yanında, turşu veya limon suyu servis edebilirsiniz.