Yemek Tarifi Ot Kavurma Tarifi

VII. Kleopatra

Moderator
Moderator
Kullanıcı
Ot Kavurma Tarifi İçin Gereken Malzemeler
  • Yarım bağ hardal otu
  • Yarım soğan
  • 1 bağ ebe gömeci
  • 4-5 dal arapsaçı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase, 250 gr, yoğurt
  • 1 çay kaşığı pul biber
Ot Kavurma Tarifi Nasıl Hazırlanır
  1. İlk olarak 1 bağ ebegümecinin saplarını kesin.
  2. Sapların en kalın bölgelerini alıp kalan yerlerini ince olacak şekilde doğrayın.
  3. Aynı şekilde yarım bağ hardal otunun saplarını da ince olacak şekilde doğrayın.
  4. Kaynayan suyun içine yarım çay kaşığı tuzu ilave edin ve otları kaynayan suyun içine daldırıp 15-20 saniye kadar kaynatın.
  5. Daha sonra çıkartıp buzlu suyun içine koyun. Buzlu suya çıkarmanız çok önemli çünkü kendi sıcaklığı ile pişmeye devam ederlerse canlı renklerini kaybeder. Kaynatma işlemi yapmadan yaparsanız da kendilerince bir acılıkları kalacağı için 2 çorba kaşığı zeytinyağının içinde piyazlık doğranmış yarım soğanı iyice kavurun.
  6. Otların saplarını da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin.
  7. Sonra süzmüş olduğunuz otları da tavaya ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha kavurma işlemine devam edin. Üzerine yarımşar çay kaşığı tuz ve pul biber ilave edip son olarak 1 çorba kaşığı zeytinyağı üzerinde gezdirin.
  8. Ayrı bir yerde 1 diş sarımsağı ezin ve 1 kase yoğurdun içine ilave edin. 4-5 dal arapsaçını ince olacak şekilde kıyın.
  9. Bir tavanın içinde 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla beraber Arap saçlarını kavurun.
  10. Arap saçı kavrulduktan sonra sarımsaklı yoğurdun içine ilave edin. Birer tutam tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  11. Sığ bir güveci ocakta ısıttıktan sonra ot kavurmasını güvecin içine alın.
  12. Üzerine hazırlamış olduğunuz Arap saçlı sarımsaklı yoğurdu yayarak dökün. 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve yarım çay kaşığı pul biberi üzerine gezdirdikten sonra ot kavurmanız hazırlanmış olacak. Afiyet olsun!