Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Gereken Malzemeler
- 6-7 adet orta boy mantar
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 150 gr basmati pirinci
- 50 gr kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
- Bir kaç yaprak fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Tavanın içine 4 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Mantarları kabaca doğradıktan sonra hafif kahverengi olana kadar kavurun. Ocak en yüksek derecede olsun.
2 diş iri şeklide doğranmış sarımsağı ilave edin ve daha sonra yıkanmış pirinci ekleyin. Biz basmati pirinç kullandık. Aslına bakacak olursanız risotto pirincin tam ters etkisi olan bir pirinçtir ancak bu hali ile 5 dakika içerisinde açılabiliyor, daha az baharatlı ve nişastalı raihası tadına tat katıyor.- 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Tuz’u bu süreçte ekleyin ki mantarlar sulanmaya başlamasın.
- Yaklaşık 2 su bardağının içine yakın kaynar suyu yavaşça ilave edin. İlk başta 2-3 dakika kapağı açık bir şekilde karıştırın ve daha sonra kapağını kapatıp ocağın altı kısık bir şekilde 2-3 dakika kadar pişirin.
- Kapağını kapatmadan önce 1 çay kaşığı karabiber ilave edin.
- Pilav pişerken varsa kaşarı rendeleyin, yoksa ince olacak şekilde dilimleyin ve pişen pilavın içine ilave edin ve daha sonra karıştırın. Peynir olarak dil peyniri, hatta beyaz peynir bile kullanabilirsiniz. Ancak marketlerde satılan peynirler o etkiyi vermeyecektir.
- Son olarak bir kaç dal fesleğen ilave edin ve karıştırın. Eğer fesleğeniniz yoksa biraz kuru kekik ya da nane de ekleyebilirsiniz.
- Ortasında çukur yaparak tabağa koyun, fesleğen ve karabiber ile son dokunuşları yapın.