Limonlu Kek Tarifi
Malzemeler:
Dilerseniz limonlu keke, ek olarak şu malzemeleri de ekleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 adet limonun suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri derin bir kapta, bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağ, süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrardan güzelce çırpın.
- Son olarak unu azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Hazırladığınız limonlu kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökün.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan keki dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
- Limonlu kek yaparken, limon kabuğu rendesini mutlaka taze limondan rendeleyin.
- Limon suyunu kek hamuruna eklerken, ekşiliği kontrol edin.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
Dilerseniz limonlu keke, ek olarak şu malzemeleri de ekleyebilirsiniz:
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1/2 su bardağı fındık