Yemek Tarifi Limonlu Kek Tarifi

DonjuaN

Site Sahibi
Yönetici
Administrator
Kullanıcı
Limonlu Kek Tarifi

Malzemeler:


  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
Yapılışı:

  1. Öncelikle yumurta ve toz şekeri derin bir kapta, bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ, süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrardan güzelce çırpın.
  3. Son olarak unu azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin.
  4. Hazırladığınız limonlu kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökün.
  5. 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  6. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  7. Soğuyan keki dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:

  • Limonlu kek yaparken, limon kabuğu rendesini mutlaka taze limondan rendeleyin.
  • Limon suyunu kek hamuruna eklerken, ekşiliği kontrol edin.
  • Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Dilerseniz limonlu keke, ek olarak şu malzemeleri de ekleyebilirsiniz:


  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1/2 su bardağı fındık
Bu malzemeleri, kek hamuruna eklemeden önce ılık suda bekletin. Daha sonra limonlu kek karışımına ilave edip karıştırın.