Yemek Tarifi Kolay Tavuk Döner Yapma Tarifi

VII. Kleopatra

Moderator
Moderator
Kullanıcı
Kolay Tavuk Döner Tarifi İçin Gereken Malzemeler
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 2 parça tavuk göğüs
  • 3 parça kemiksiz tavuk but
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
Servisi için,
  • Domates
  • Salatalık turşusu
  • Somun sandviç ekmeği
  • Marul
Kolay Tavuk Döner Tarifi Nasıl Hazırlanır
  1. 2 adet soğanı mutfak doğrayıcısı yardımıyla iyice püre olana kadar çekin.
  2. Daha sonra püreyi bir süzgecin içine koyup iyice bastırarak bütün suyunu büyük bir kasenin içine alın.
  3. Üzerine birer çay kaşığı domates, 2 çorba kaşığı yoğurt ve biber salçası, karabiber ve kimyon, birer tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı kekik, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve isterseniz biraz da pul biber ilave edin.
  4. 3 adet kemiksiz tavuk budunu kasenin içine koyun.
  5. 2 parça tavuk göğsünü de kalın olduklarından dolayı enine 3-4 parçaya ayırıp geniş ve ince parçalar halinde kasenin içine koyun ve tavuklar hazırlamış olduğunuz karışıma iyice bulanana kadar karıştırmaya devam edin.
  6. Daha sonra pişirme kağıdını tezgahın üzerine açıp tavukları uzunlamasına olacak şekilde ortasına dizin.
  7. Pişirme kağıdını tavukların etrafına dolayarak büyük bir salam şeklinde yuvarlayın. Kağıdın kenarlarını ters yönde sıkıp burkarak iyice sıkıştırın ve bu haliyle yaklaşık 2-3 saat buzdolabında beklemeye alın.
  8. Daha sonra buzdolabının derin dondurucu bölümüne atın. 1 gece donana kadar buzdolabında bekletin. Bu şekilde yaklaşık 1 kilo tavuktan 6-8 porsiyonluk döneriniz hazır hale gelmiş olacak.
  9. Donduktan sonra istediğiniz zaman çıkartıp yiyebilirsiniz.
  10. Buzluktan alıp 5 dakika bekletin ve ondan sonra kağıdı soyun.
  11. Daha sonra keskin ve büyük bir bıçakla döner gibi ince dilimler halinde kesin. Bunu yaparken çok dikkatli olun çünkü tavuk donuk vaziyette olduğu için keserken kayabilir.
  12. Tavuk çözülmeden hızlı bir şekilde yapmakta da fayda var ki tekrar buzluğa koyabilesiniz.
  13. Geniş bir tavanın içine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edip dönerleri yüksek ateşte pişirme işlemine başlayın.
  14. Çok miktarda pişirme işlemi yapıyorsanız arada pişenleri tabağın içine alıp hepsini daha sonra tekrar ısıtabilirsiniz.
  15. Pişirme işleminden sonra tavuk dönerleri tavanın içinden alın ve tavaya yapışmış olan parçaları sıyırmak için tavanın içine 1 çay kaşığı tereyağı ve az miktarda su ilave edin.
  16. Lezzetli suyun içine ekmeğin içini açarak bastırın ve güzelce suyu çektirin. Bu şekilde ekmeğiniz ısınmış olacak.
  17. Daha sonra içine istediğiniz kadar döner koyun.
  18. 5-6 yaprak marulu ve yarım domatesi ince dilimler halinde dilimleyerek lavaşın içine koyun. Biraz salatalık turşusu da ekledikten sonra tavuk döneriniz hazır olacak. Afiyet olsun!