Kolay Tavuk Döner Tarifi İçin Gereken Malzemeler
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 2 parça tavuk göğüs
- 3 parça kemiksiz tavuk but
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Domates
- Salatalık turşusu
- Somun sandviç ekmeği
- Marul
- 2 adet soğanı mutfak doğrayıcısı yardımıyla iyice püre olana kadar çekin.
- Daha sonra püreyi bir süzgecin içine koyup iyice bastırarak bütün suyunu büyük bir kasenin içine alın.
- Üzerine birer çay kaşığı domates, 2 çorba kaşığı yoğurt ve biber salçası, karabiber ve kimyon, birer tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı kekik, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve isterseniz biraz da pul biber ilave edin.
- 3 adet kemiksiz tavuk budunu kasenin içine koyun.
- 2 parça tavuk göğsünü de kalın olduklarından dolayı enine 3-4 parçaya ayırıp geniş ve ince parçalar halinde kasenin içine koyun ve tavuklar hazırlamış olduğunuz karışıma iyice bulanana kadar karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra pişirme kağıdını tezgahın üzerine açıp tavukları uzunlamasına olacak şekilde ortasına dizin.
- Pişirme kağıdını tavukların etrafına dolayarak büyük bir salam şeklinde yuvarlayın. Kağıdın kenarlarını ters yönde sıkıp burkarak iyice sıkıştırın ve bu haliyle yaklaşık 2-3 saat buzdolabında beklemeye alın.
- Daha sonra buzdolabının derin dondurucu bölümüne atın. 1 gece donana kadar buzdolabında bekletin. Bu şekilde yaklaşık 1 kilo tavuktan 6-8 porsiyonluk döneriniz hazır hale gelmiş olacak.
- Donduktan sonra istediğiniz zaman çıkartıp yiyebilirsiniz.
- Buzluktan alıp 5 dakika bekletin ve ondan sonra kağıdı soyun.
- Daha sonra keskin ve büyük bir bıçakla döner gibi ince dilimler halinde kesin. Bunu yaparken çok dikkatli olun çünkü tavuk donuk vaziyette olduğu için keserken kayabilir.
- Tavuk çözülmeden hızlı bir şekilde yapmakta da fayda var ki tekrar buzluğa koyabilesiniz.
- Geniş bir tavanın içine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edip dönerleri yüksek ateşte pişirme işlemine başlayın.
- Çok miktarda pişirme işlemi yapıyorsanız arada pişenleri tabağın içine alıp hepsini daha sonra tekrar ısıtabilirsiniz.
- Pişirme işleminden sonra tavuk dönerleri tavanın içinden alın ve tavaya yapışmış olan parçaları sıyırmak için tavanın içine 1 çay kaşığı tereyağı ve az miktarda su ilave edin.
- Lezzetli suyun içine ekmeğin içini açarak bastırın ve güzelce suyu çektirin. Bu şekilde ekmeğiniz ısınmış olacak.
- Daha sonra içine istediğiniz kadar döner koyun.
- 5-6 yaprak marulu ve yarım domatesi ince dilimler halinde dilimleyerek lavaşın içine koyun. Biraz salatalık turşusu da ekledikten sonra tavuk döneriniz hazır olacak. Afiyet olsun!