Yemek Tarifi İmam Bayıldı Tarifi

VII. Kleopatra

Moderator
Moderator
Kullanıcı
karniyarik-nasil-yapilir-tarifi-sozcu.com_.tr__16_9_1523621038.jpg

İmam Bayıldı Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 12 diş sarımsak
  • 6 adet kemer patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 16 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 8 adet sivri biber
  • 10-15 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Hazırlanır

  • 6 tane kemer patlıcanın sap kısımlarını traşlıyarak pijamalı olacak şekilde kesin ve 3 çorba kaşığı tuz ve zeytinyağı ile güzelce ovalayın. 200 derecede ısıtılmış olan fırının orta rafında yaklaşık 40- 45 dakika kadar arada çevirerek pişirme işlemine başlayın.

  • Patlıcanlar pişerken bir taraftan da tavanın içine 8 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin, yağ iyice ısındıktan sonra içine piyazlık doğramış olduğunuz 4 orta boy kuru soğanı ilave edin ve kavurun.

  • Soğanlar kavrulduktan sonra ince ince kesmiş olduğunuz 8 sivri biberi ilave edin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra içerisine 1,5 çorba kaşığı şekeri ilave edin ve 2 dakika daha kavurmaya devam edin.

  • 2 dakikanın sonunda ince doğranmış 12 diş sarımsağı tavanın içine ekleyin.

  • Ayrı bir kabın içine 3 tane domatesi rendeleyin ve içerisine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bu karışımın 1/3’ünü tavanın içindeki soğan karışımına ekleyin. Daha sonra biraz tuz ekledikten sonra domatesli sos hazır duruma gelmiş olacak.

  • Büyük boy bir tencerenin içine 10-15 dal maydanozun saplarını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı yerleştirin. Bu hem patlıcanlara tat verecek hem de tabana yapışmasına engel olacak. Patlıcanlar piştikten sonra fırından alıp tencerenin içine yerleştirin.
  • Daha sonra güzelce karınlarını yarın. Soğanlı karışımı eşit olacak şekilde patlıcanların içine ilave edin.
    Kalan domates karışımının 1/3’ünü doldurmuş olduğunuz patlıcanların üstünde gezdirin. Geri kalan son 1/3 lük domates sosunu da ilave edin ve orta kısık ateşte yaklaşık olarak 40-45 dakika daha pişirme işlemine devam edin.

  • 40-45 dakikanın sonunda patlıcanları bir tabağın içine alın ve üstüne 10 -15 dal maydanozu ince olacak şekilde kıyıp ilave edin.

  • İsterseniz sıcak ana yemek gibi, isterseniz de soğuk meze kıvamında yiyebileceğiniz imam bayıldı yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!