Kadına Dair Hataları Kabul Etmenin ve Hatalardan Ders Çıkarmanın Yolları

VII. Kleopatra

Moderator
Moderator
Kullanıcı
Yapılan Hataları Kabul Etmek ve Hatalardan Ders Çıkartmak

İnsan hayatta hata yaparak gelişir ve potansiyeline yaklaşır. Bu aynı her insanın hayaline ulaşmak için izlemesi gereken bir yol. Hatalar insana ders gösterir ve insanın mantıklı olmasını sağlar. İşte hatalardan kabul etmenin ve hatalardan ders çıkarmanın yolları…

1)Hata Yapma Şansı Tanımak
Başarının adımları her zaman başarısızlıklardan gelir. Bu yüzden kendinizi geliştirmek için hata yapma şansı verin. Hatalardan ders çıkararak doğru yola gidebilirsiniz. Yaptığınız hataları yüzünüze elbette yüzünüze vurmaya çalışacaklar. Bunu pek fazla kafanıza takmayın.

2)Faydalı Alışkanlıklar Edinmek
Hayatını kalitelinizi yaşamak için edindiğiniz alışkanlıklar hata yapma olasılığınızı minimum seviyede tutmanızı sağlar. Örneğin düzenli spor yapmak. Sigara içme alışkanlığınız varsa ve sigarayı bırakmak istiyorsanız düzenli spor yapabilirsiniz. Ayrıca düzenli spor yaparak beyniniziniz performansınızı yükseklerde tutabilirsiniz.

3)Hata Yapmayı ve Kötü Kararları Birbirinden Ayırmak
Hata yapmak sizin elinizde değil ama kötü kararlar vermek sizin elinizdedir. Özellikle hata yapmayı ve kötü karar vermenin arasındaki farkı belirlemeniz gereklidir. Hatalar ders çıkarmak içindir, kötü kararlar sizin kendi benliğinizle verdiğiniz bir şeydir. O yüzden aradaki dengeyi tutturmak gereklidir.

4)Başarılı Olan Alanlara Yönelmek
Başarılı olduğunuz alanlara yönelin. Eğer başarılı olduğunuz alanlarını bilmiyorsanız biraz düşünmenizde fayda var. Başarılı olduğunuz alana yönelmek içinizdeki tutkuyu ortaya çıkaracaktır. Böylece sergilediğiniz performansın üzerine çıkabilirsiniz. Özetle yorulmak nedir bilmezsiniz

5)Hataları Fırsat Olarak Görmek
Yaptığınız hataları birer fırsat olarak görün. İçinden ne çıkacağı bilinmez. O yüzden yapacağınız her hatayı düzeltecek birer ders olarak ve ileride kullanabileceğiniz bir fırsata dönüşebilir.

6)Uzmanlaşmak Zaman Alır
Kendinize başarılı olmak isteğiniz alan için zaman ayırın. Her şey kısa sürede olmuyor. Günümüz insanı maalesef hayatını hızlı yaşadığı için herhangi bir şey uzmanlaşamıyor. Çünkü akıllı cihazlar yüzünden sabırsız ruh haline büründü. O yüzden sabırlı olmanızda fayda var.

7)Kararları Deney Olarak Görmek
Verdiğiniz kararlarının doğru olup olmadığına dair emin değilseniz veya kararlarınız hakkında şüphe duyuyorsanız deney yapın.

8)Başarıları ve Hataları Not Etmek
Başarılarını bir deftere toplayın ve yaptığınız hataları da ayrı bir not tutun. Başarılarınız ödüllendirmek için, hatalarınızı bir daha tekrarlamamak için.

9)Gelişme ve Pratik Odaklı Olmak
Zamanınızı kendine geliştirmeye harcayın. Zamanınız yoksa pratik odaklı olmak için kendinize zaman yaratmaya çalışın.