Yemek Tarifi Bolonez Soslu Makarna Tarifi

DonjuaN

Site Sahibi
Yönetici
Administrator
Kullanıcı
Bolonez Soslu Makarna Tarifi

Malzemeler:


  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet domates konservesi (400 gr)
  • 1 adet su bardağı domates püresi
  • 1 adet su bardağı et suyu
  • 1/2 paket taze kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 500 gram makarna
Yapılışı:

  1. Soğanı, sarımsağı, havucu ve kerevizi incecik doğrayın.
  2. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve doğradığınız sebzeleri kavurun.
  3. Sebzeler yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Kıyma iyice kavrulduktan sonra domates konservesi, domates püresi, et suyu, kekik, karabiber ve tuzu ekleyin.
  5. Sosu kısık ateşte, ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Bu arada makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
  7. Haşlanan makarnayı bolonez sosun içine ekleyin ve karıştırın.
  8. Bolonez soslu makarnayı sıcak olarak servis edin.
Püf Noktaları:

  • Bolonez sosunu daha lezzetli hale getirmek için, kıymayı kavururken 1 adet defne yaprağı ve birkaç tane karabiber tanesi ekleyebilirsiniz.
  • Sosu pişirdikten sonra, blenderdan geçirerek daha pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
  • Bolonez soslu makarnaya ek olarak, rendelenmiş parmezan peyniri, taze fesleğen yaprakları veya kıyılmış maydanoz da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!