Bolonez Soslu Makarna Tarifi
Malzemeler:
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet domates konservesi (400 gr)
- 1 adet su bardağı domates püresi
- 1 adet su bardağı et suyu
- 1/2 paket taze kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 500 gram makarna
- Soğanı, sarımsağı, havucu ve kerevizi incecik doğrayın.
- Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve doğradığınız sebzeleri kavurun.
- Sebzeler yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Kıyma iyice kavrulduktan sonra domates konservesi, domates püresi, et suyu, kekik, karabiber ve tuzu ekleyin.
- Sosu kısık ateşte, ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Bu arada makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
- Haşlanan makarnayı bolonez sosun içine ekleyin ve karıştırın.
- Bolonez soslu makarnayı sıcak olarak servis edin.
- Bolonez sosunu daha lezzetli hale getirmek için, kıymayı kavururken 1 adet defne yaprağı ve birkaç tane karabiber tanesi ekleyebilirsiniz.
- Sosu pişirdikten sonra, blenderdan geçirerek daha pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
- Bolonez soslu makarnaya ek olarak, rendelenmiş parmezan peyniri, taze fesleğen yaprakları veya kıyılmış maydanoz da servis edebilirsiniz.