Basmati Pilavı Tarifi
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün.
- Tencereye tereyağını koyun ve eritin.
- Pirinçleri ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
- Sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav piştikten sonra, 5 dakika demlendirin.
- Sıcak olarak servis edin.
- Basmati pirinci, diğer pirinç türlerine göre daha uzun ve incedir. Bu nedenle, pilavı pişirirken dikkatli olun, yoksa pirinçler dağılabilir.
- Pilavı pişirirken, suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Aksi takdirde, pilavınız sulu olabilir.
- Pilavı demlendirdikten sonra, kapağını açmadan 5 dakika bekleyin. Bu, pirinçlerin tane tane olmasını sağlayacaktır.
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı tuz