Yemek Tarifi Basmati Pilav Nasıl Yapılır?

DonjuaN

Site Sahibi
Yönetici
Administrator
Kullanıcı
Basmati Pilavı Tarifi

Malzemeler:


  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

  1. Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün.
  2. Tencereye tereyağını koyun ve eritin.
  3. Pirinçleri ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
  4. Sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
  5. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Pilav piştikten sonra, 5 dakika demlendirin.
  7. Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktaları:

  • Basmati pirinci, diğer pirinç türlerine göre daha uzun ve incedir. Bu nedenle, pilavı pişirirken dikkatli olun, yoksa pirinçler dağılabilir.
  • Pilavı pişirirken, suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Aksi takdirde, pilavınız sulu olabilir.
  • Pilavı demlendirdikten sonra, kapağını açmadan 5 dakika bekleyin. Bu, pirinçlerin tane tane olmasını sağlayacaktır.
Dilerseniz basmati pilavına, ek olarak şu malzemeleri de ekleyebilirsiniz:

  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı tuz
Bu malzemeleri, pilavı pişirmeden önce kavurarak ekleyebilirsiniz.