Yemek Tarifi ACILI TAVUKLU TORTİLLA TARİFİ

VII. Kleopatra

Moderator
Moderator
Kullanıcı
Acılı Tavuklu Tortilla Tarifi İçin Gereken Malzemeler
  • 1 çay kaşığı toz çemen
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 adet orta boy tavuk but
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3,5 çay kaşığı tuz
  • 1 adet küçük soğan
  • 3 adet arnavut biberi
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet köy biberi
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 2 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 4 adet küçük tortilla
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Çeyrek limon
  • 2 çorba kaşığı mayonez
Acılı Tavuklu Tortilla Tarifi Nasıl Hazırlanır
  1. 1 çay kaşığı çemen, 1 su bardağı nişasta ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi iyice karıştırın.
  2. 1 tam tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayıp bu karışım ile birlikte karıştırın.
  3. Bir kasenin içinde 1 yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu çırpın ve tavukların fazla baharatlarını alarak yumurtaya ilave edin.
  4. 1,5 su bardağı galeta ununun içine tavukları güzelce bulayın. Fazlalığını eleyin.
  5. 1 adet köy biberi, kırmızı kapyayı ve orta boy soğanı, 3 adet arnavut biberini mutfak robotu yardımıyla püre haline gelmeyecek şekilde geçirin.
  6. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavanın içine koyun ve ısıtın üzerine robottan geçirmiş olduğunuz malzemeleri ilave edip kavurun.
  7. 1 tatlı kaşığı acı sos, 1 çorba kaşığı ketçap, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ve yarım çay kaşığı tuz ile beraber tavaya ilave edin, 1 dakika kaynatıp altını kapatın.
  8. 1 adet domatesi ufak küpler şeklinde doğrayın ve biberli harca ilave edip karıştırın.
  9. Kızarmış tavukları harçla beraber karıştırın.
  10. Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın, peçete yardımıyla suyu alın ve derin yağda kızartın.
  11. Kızarma işleminden sonra üzerine tuz ve ince ince kıymış olduğunuz 2 dal taze soğanı da ilave edin.
  12. 1 diş sarımsağı püre kıvamına getirdikten sonra 2 çorba kaşığı mayonezle birlikte karıştırın.
  13. Tortillaları çok kızartmadan tavanın içinde ısıtın ve merdane üzerinde soğumaya bırakın.
  14. Yarım su bardağı süzme yoğurt, tuz ve çeyrek limon suyunu karıştırın.
  15. Soğuyan tortillanın altına tavuklu harcı, sarımsaklı mayonezi, kibrit patatesleri ve limonlu süzme yoğurdu ilave edin. Acılı tavuklu tortillanız hazır. Afiyet olsun!